Formador/a: Escola Lliure el Sol
Dia i horari de formació: Dijous 21/11/2024 de 18:00h – 20:00h
Format: Virtual
Totes les persones inscrites a la formació rebreu una convocatòria per accedir a l’aula virtual en el vostre correu corporatiu.
Aquesta formació és exclusivament per les persones treballadores de les nostres escoles bressol d’Incoop que recentment s’han incorporat a les escoles: Creu Alta, Can Llong, Vapor Buxeda, La Romànica de Sabadell i l’escola la Pau del Pont de Vilomara. És tracta d’una formació obligatòria que et proporcionarà la informació i els coneixements necessaris per poder manipular aliments a l’escola evitant els perills associats a una mala pràctica.
Objectius
- Conèixer i interioritzar els requisits d’higiene necessaris per un òptim desenvolupament de la seva tasca.
- Treballar els elements bàsics de manipulació d’aliments per monitors i monitores de menjador.
- Oferir un marc teòric bàsic en relació a l’educació per la salut i especialment sobre aquells aspectes relacionats amb l’alimentació.
- Donar a conèixer les noves mesures i protocols desenvolupats arran de la crisi sanitària del Covid-19.
Continguts
Bloc general:
- La contaminació dels aliments
- Perills alimentaris i fonts de contaminació.
- Principals malalties i infeccions transmeses per aliments.
- Com prevenir la contaminació dels aliments. La higiene.
- Especificitats alimentàries
- Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries
- La higiene personal: pràctiques correctes i incorrectes en la manipulació d’aliments.
- Responsabilitat de l’empresa en quan a la prevenció de malalties.
Bloc específic menjadors escolar (complementari)
- Contextualització: el menjador escolar
- L’educació per la salut
- Factors que influeixen en la salut
- L’alimentació
- Els hàbits alimentaris
Omple el formulari per inscreure’t a la formació↓