INsideCOOP 001.20: Àngel Izquierdo (Especial Covid)

L’Àngel és el Director del Centre de Dia Municipal Mossèn Joaquim. Fa més de 7 anys que és soci d’Incoop i ha estat una figura important i participativa a la Cooperativa. Actualment forma part del Consell Rector com a Vocal i és un gran coneixedor dels detalls i processos interns d’Incoop. 

L’Àngel a la feina
En quin servei o departament d’Incoop treballes?
Treballo com a director d’un Centre de Dia de Gent Gran situada al Pont de Vilomara i Rocafort, una població que està al Bages.

Quina és la teva funció?
Donar tot el suport i recursos necessaris perquè la resta de professionals d’aquest projecte puguin dur a terme les seves tasques.

Quina és la situació actual del servei i la teva?
El Centre de Dia està tancat, és a dir, es va suspendre el servei, vam poder parlar amb les usuàries i les seves famílies i tothom podia quedar-se a casa, menys risc! La meva situació en particular és la següent: vaig ser requerit pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, d’un dia per l’altre, per dur la “codirecció” d’un equipament residencial de Berga que es trobava en una situació crítica. Vaig ser requerit pel meu perfil i experiència com a Director del Centre de Dia. Cada dia he de fer 120 quilòmetres per arribar a la feina.

Com ha canviat la teva feina?
Molt! Ara treballo en un context físic i social nou, un nou equipament, amb moltes més usuàries i un equip de treball nou i totalment desconegut. En un moment de molta crisi i incertesa, molt estrès i tensió laboral.

Quines dificultats has d’encarar el dia a dia?
Moltes, en un primer moment fer una bona anàlisi del que necessitava l’equipament, el més urgent. Posteriorment, les dificultats de seguir els procediments i protocols de salut pública, sobretot l’enorme complexitat que representa sectoritzar un equipament residencial. Treballa en un entorn on moltes de les usuàries i membres del personal donen positiu als tests de la Covid-19, que conviuen amb d’altres sanes i per tant hem hagut de definir circuits, zones aïllades i de quarantena, espais de treball segurs… i tots amb  els EPIs per evitar el contagi d’un mateix i dels altres.

Com mantens el contacte amb companyes? I amb les usuàries del teu servei habitual?
Del meu servei habitual disposem d’una aplicació de registre i seguiment dels usuaris i usuàries, i malgrat que l’equip no treballa, cada setmana anem trucant als residents del Centre que actualment estan en el seu domicili per anar sabent com estan i si tenen alguna necessitat concreta. Jo puc connectar-me a l’aplicació des de qualsevol dispositiu per fer-ne el seguiment. Estan tots bé! Per altra banda, tenim un grup de Whats App amb l’equip de treballadors i estem connectats.

Quins aprenentatges estàs fent d’aquesta situació?
Uff! En aquest cas, el fet de treballar amb altres equips de salut, EAPS, Metges de sense fronteres… et dóna una visió molt global d’aquesta realitat. A part, estic fent un curs exprés de gestió d’equips en moments de crisi!

L’Àngel
Amb quin dels nostres valors t’identifiques més?
Cooperar, sens dubte respecte.

Què fas quan no treballes?
Dedico el meu temps lliure a la família. Intento fer de pare i una mica d’esport.

Què t’apassiona i què et fa enfadar?
M’apassiona la relació amb les persones i m’enfaden les injustícies.

Quan acabi el confinament, què et busquin a …?
Al primer bar que trobin (jajajaj) no a la muntanya.

Una pel·lícula i una sèrie per recomanar en aquests moments?
Com a sèrie la Casa de Papel.

Quin llibre t’estàs llegint?
Protocol Covid 2.0 (jajaja) No, de debó… un de Mindfulness, ara no recordo el títol.

 

 

0
X