INsideCOOP 002.20: Elena Bernet (Especial Covid)

L’Elena Bernet treballa a Incoop des del 2013 i n’és sòcia des del 2015. Va iniciar la a seva relació amb Incoop treballant com a Coordinadora a la Ludoteca la Verneda i actualment és tècnica social a l’Estructura d’Incoop. És membre del Consell Rector desenvolupant el càrrec de Secretària de la Cooperativa. 

L’Elena a la feina
En quin servei o departament d’Incoop treballes? Quina és la teva funció?
Treballo a l’Estructura de la cooperativa, com a tècnica social. M’encarrego del vincle entre les sòcies, l’Assemblea i el Consell Rector i la part tècnica de la cooperativa. També dedico part de la meva jornada a les relacions externes d’Incoop (Amb la Federació de cooperatives de treball i la Xarxa d’Economia Solidària) i a l’elaboració de projectes propis. I aprofito l’oportunitat per comentar que tothom que estigui interessat en el món societari de la cooperativa es posi en contacte amb mi!!

Quina és la situació actual del servei i la teva?
Des de fa tres dies les treballadores d’estructura d’Incoop estem en situació d’ERTO, amb reducció de jornada. És una de les mesures que Incoop ha hagut de prendre a causa de l’impacte econòmic que està tenint la COVID.

Com ha canviat la teva feina?
He estat fent teletreball. A casa tinc la sort de tenir un espai ben adaptat per treballar, i m’ha permès adaptar-me ràpidament. De fet, m’esta agradant això de treballar des de casa! Pel que fa a la feina, he destinat molt temps a coordinar totes les informacions (Decrets, lleis, mesures…) amb la resta del sector, i amb la federació de cooperatives, per tenir una estratègia conjunta i per defensar el nostre sector davant les administracions. Ha estat una feina bastant esgotadora. Durant la resta de la jornada he seguit amb les tasques del meu dia a dia.

Quines dificultats has d’encarar el dia a dia?
Ha estat complicat gestionar el gran volum d’informació, sovint contradictòria, que ens arribava. Sobretot els primers dies, canviaven molt ràpidament les mesures que decretava la Generalitat (Recuperació d’hores, teletreball, suspensions de contractes…). Podies estar un dilluns llegint un decret (Que no son fàcils de llegir!) que et deia una cosa, i al dia següent en publicaven un que deia justament el contrari. Un merder.

Com mantens el contacte amb companyes? I amb les usuàries del teu servei habitual?
Faig força vídeotrucades amb les companyes d’Estructura, però les enyoro molt. Les estones de dinar a l’office, les pauses de cafè o les consultes de taula a taula son mitja vida a les oficines d’Incoop. I ara aquest quotidià no el tenim. El trobo a faltar.

Quins aprenentatges estàs fent d’aquesta situació?
A nivell laboral estic aprenent a teletreballar. Noto que he passat per totes les etapes possibles: No saber controlar la jornada al principi i treballar moltes hores, amb l’esgotament que genera això, passar per etapes de desmotivació per fer-ho tot a través d’una pantalla…. Però la veritat és que ara m’hi he acostumat força i penso que – en menys mesura – és una eina molt útil.  A nivell personal he après a parar. Em cuido, cuino, llegeixo i descanso molt més del que havia fet.

 

L’Elena
Amb quin dels nostres valors t’identifiques més?
Em sento molt identificada amb la proximitat. Penso que la complicitat i la confiança son indispensables per establir bones relacions i projectes comuns.

Què fas quan no treballes?
Ara? Llegeixo, miro sèries, toco el piano, cuino, xerro amb la meva parella, prenc el sol a la terrassa, dormo!, i jugo a videojocs. I en etapes de no confinament faig el mateix, però també m’agrada dedicar temps a la família i als amics. I viatjar.

Què t’apassiona i què et fa enfadar?
M’apassionen els projectes, ja siguin vitals com laborals. Tenir idees, i dur-les a terme. Em fa enfadar la parsimònia. La lentitud a l’hora de fer les coses, o el fet que no les pugui fer causes externes. He hagut de treballar la paciència al llarg dels anys…

Quan acabi el confinament, què et busquin a …?
Quan acabi el confinament tinc ganes de natura. I curiosament natura sense massa gent. Tinc moltes ganes de viatjar també, però imagino que haurà de passar més temps…

Una pel·lícula i una sèrie per recomanar en aquests moments?
Una película, Captain Fantastic. Una sèrie, Shameless.

Quin llibre t’estàs llegint?
Canto jo i la muntanya balla, de la Irene Solà. Una preciositat.

 

 

0
X