INsideCOOP 003.20: Ruth Cebador (Especial Covid)

La Ruth a la feina
En quin servei o departament d’Incoop treballes? Quina és la teva funció?
Programes educatius de l’Ajuntament de Viladecans: formació complementària en l’àmbit educatiu. Faig funcions de tècnica d’Educació a l’Ajuntament de Viladecans.

Quina és la situació actual del servei i la teva?
Des de l’inici d’aquest confinament, al meu servei hem aplicat el teletreball, tot l’equip d’Educació estem treballant des de casa.

Com ha canviat la teva feina?
Les funcions de la meva feina s’han hagut d’adaptar a la situació de confinament, la conseqüència més important ha estat el tancament dels centres educatius, fet que ha suposat que quedessin en suspens tots els programes i projectes que estàvem desenvolupant. Això ha fet que, a l’inici, haguéssim de valorar com poder donar el màxim de continuïtat als projectes que teníem engegats, en un segon moment veure les possibilitats de com poder seguir oferint aquests projectes de forma virtual i, alguns altres, coordinar l’ajornament de les accions. També hem hagut d’adaptar les necessitats de la feina a les noves necessitats i demandes que se’ns han anat plantejant.

Quines dificultats has d’encarar el dia a dia?
La dificultat més gran que li trobo a aquest moment és viure amb la incertesa que ens suposa aquesta situació, aquest fet suposa que moltes vegades estiguis treballant amb propostes amb molta inseguretat, ja que no tens la certesa que no canviïn les directrius o orientacions des de les administracions que facin que hagis de tornar a reformular aquesta proposta.

Com mantens el contacte amb companyes? I amb les usuàries del teu servei habitual?
Amb les companyes seguim tenint contacte de forma virtual: correu electrònics, trucades, missatges de WhatsApp, vídeo trucades…
Amb els usuaris, que en el meu cas són els tutors i tutores de les escoles i les AMPAs i famílies dels centres educatius, seguim mantenint el contacte sobretot per correu electrònic, però també, com amb la resta, trucades, missatges de WhatsApp, vídeo trucades…

Quins aprenentatges estàs fent d’aquesta situació?
Encara que sempre m’he considerat una persona dinàmica, crec que el principal aprenentatge és l’adaptació constant al canvi.

 

La Ruth 
Amb quin dels nostres valors t’identifiques més?
Em quedo amb el de laïcitat. Primer com a fet romàntic perquè representa el reconeixement de la història cooperativa d’on venim, segon perquè crec que és un valor que, per la seva essència, sustenta molts d’altres.

Què fas quan no treballes?
Em dedico a la meva família, els meus dos fills desitgen que fem activitats i coses plegades. També gaudeixo molt llegint i, aquests dies de confinament, m’he enganxat a jugar al animal crossing i a fer classes de zumba en línia.

Què t’apassiona i què et fa enfadar?
M’apassiona l’educació, en general i en majúscules, com a eina de transformació social.

Quan acabi el confinament, què et busquin a …?
Quan acabi el confinament tinc ganes de natura. I curiosament natura sense massa gent. Tinc moltes ganes de viatjar també, però imagino que haurà de passar més temps…

Una pel·lícula i una sèrie per recomanar en aquests moments?
Aquest confinament he descobert Netflix en família i recomanaria la pel·lícula “Diecisiete” i la sèrie “Locke & Key”.

Quin llibre t’estàs llegint?
M’estic llegint “Tierra” de l’Eloy Moreno. La veritat és que ha estat l’autoregal de Sant Jordi sense gaires expectatives però m’ha sorprès la història i la manera d’escriure de l’autor fent lligar històries temporals inconnexes, us el recomano!

 

 

0
X