INsideCOOP 004.20: Montse Casajoana (Especial Covid)

La Montse a la feina
En quin servei o departament d’Incoop treballes? Quina és la teva funció?
Treballo al CEIF El Vapor Buxeda Nou de Sabadell, és una escola bressol situada al centre de la ciutat, té 8 aules i acull 127 infants i les seves famílies.

Quina és la situació actual del servei i la teva?
El meu lloc de treball és la direcció del centre. La meva funció és coordinar, organitzar, planificar i gestionar els recursos humans i materials de l’escola per tal d’oferir un servei de qualitat que doni resposta tant a les necessitats dels infants com de les seves famílies.

Com ha canviat la teva feina?
La situació actual és la suspensió del servei i tant jo com tot l’equip estem a casa. Des de casa, i de forma voluntària, treballem conjuntament amb l’equip per tal de no perdre el contacte amb les famílies; setmanalment fem 3 entrades al blog on pengem propostes que els ajudin a passar de manera més entretinguda aquest confinament. Gairebé diàriament també em coordino amb l’Elisabet, l’administrativa de l’escola, per tal de donar resposta als correus que ens envien les famílies o altres aspectes que sorgeixen en el dia a dia. En aquests moments del curs estaríem a punt d’iniciar el procés de preinscripció, també hem hagut de cancel·lar la jornada de portes obertes i rebem molts correus de famílies interessades en matricular els seus fills/es de cara al proper curs.

Com ha canviat la teva feina?
Ha canviat totalment; el dia a dia al Vapor Buxeda és molt intens i gairebé mai tinc temps d’acabar la feina que he planificat fer. Diàriament parlo amb moltes famílies, tinc contacte amb els infants, amb l’equip. Ara la poca feina que faig des de casa és pausada, tranquil·la i sobretot molt silenciosa. Trobo a faltar el brogit de l’escola.

Quines dificultats has d’encarar el dia a dia?
A nivell laboral, sento una sensació d’impotència, de no poder fer res que sigui realment útil. Quan vam iniciar el confinament ho vam fer de forma sobtada, sense temps per preparar-nos per poder treballar des de casa, i això fa que hi hagi feines que podríem anar avançant però no disposem dels documents necessaris per poder-ho fer.

Com mantens el contacte amb companyes? I amb les usuàries del teu servei habitual?
Amb les companyes parlem molt per WhatsApp, un mínim de tres cops per setmana per gestionar feina del blog de l’escola i saber com està tot l’equip. Hi ha dies que compartim més neguits i incerteses i d’altres que també ens fem un tip de riure amb qualsevol anècdota que ens hagi passat. El més important de cada conversa és saber que totes estem bé. Amb els usuaris, el contacte és a través del correu electrònic i també he fet alguna trucada a famílies que ho han necessitat.

Quins aprenentatges estàs fent d’aquesta situació?
El confinament ha estat una oportunitat per reflexionar sobre força coses, per poder-les veure des d’una altra mirada, però seran realment un aprenentatge si un cop passada aquesta situació no ens n’oblidem. Sovint tenim poca memòria.
Malauradament he viscut la mort de familiars de persones properes i el desemparament que han hagut de patir, la solitud amb la qual s’han trobat lligada a la tristesa normal que comporta una pèrdua. Són situacions molt colpidores.

 

La Montse
Amb quin dels nostres valors t’identifiques més?
Respecte, compromís i proximitat.

Què fas quan no treballes?
M’agrada sortir a caminar pels entorns de Castellar, gaudir del paisatge que m’envolta i fer un munt de fotos, que després em costa trobar temps per endreçar, però que m’encanta remirar. També m’agrada moltíssim fer patchwork i sempre tinc alguna cosa bonica començada.

Què t’apassiona i què et fa enfadar?
M’apassiona gairebé tot el que té a veure amb la natura, el bosc, la cura de les plantes…. i em fa enfadar la inoperància i la falta d’empatia i de compromís.

Quan acabi el confinament, què et busquin a …?
Tinc moltes ganes de pujar a la Mola i compartir-hi un sopar amb els amics. Si fa una nit serena amb un cel estrellat… que és preciós!

Una pel·lícula i una sèrie per recomanar en aquests moments?
Aquests dies estic mirant una antiga sèrie de la televisió “Allo Allo!” i m’agradaria tornar a veure “Les Teresines” en sóc molt fan.

Quin llibre t’estàs llegint?
Aquests dies he començat “Paraules que tu entendràs” de Xavier Bosch, me’l van regalar fa temps i no havia tingut temps de llegir-lo.

 

 

0
X