Volem tornar a respirar, a sentir el silenci i a escoltar els ocells.

La humanitat viu en absoluta dependència al planeta i ens tocarà rendir comptes per tot el mal que que li hem i li seguim fent. A Incoop creiem que no podem girar la mirada més temps a aquesta problemàtica i encetem una nova etapa per articular tota la nostra acció seguin criteris i pautes sostenibles. 

 

“10 passes per la sostenibilitat d’Incoop”

És el projecte que ens permetrà implementar de manera transversal i efectiva l’ecosostenibilitat a tota la Cooperativa. Hem iniciat el camí cap a la transició ecològica replantejant-nos molts dels nostres processos, proveïdors i costums, i repensant com fer-ho diferent. La innovació i l’ecodisseny són les nostres eines per definir i posar en pràctica una nova manera de gestionar els nostres serveis, crear projectes i repensar el el dia a dia de la Cooperativa.
El projecte consta de diverses fases, en una primera que ens ocuparà els anys 2020 i 2021 ens centrarem en la concreció del marc teòric i pràctic del projecte i iniciarem primeres experiències en els equipaments i serveis que tenim a la ciutat de Barcelona. Als nostres Casals infantils i de Gent Gran, als Centres Culturals i a les oficines de la Cooperativa del Carrer Mallorca de Barcelona. 
Un cop testejat i validades les accions, estendrem el model a la resta de serveis i equipaments d’Incoop al llarg dels anys 2022 i 2023.

Les 10 mesures amb que iniciem aquest canvi són:

Control i disminució del consum energètic als equipaments i a les oficines d’Incoop.

Reducció, reutilització i reciclatge dels residus

Revisió i adequació dels proveïdors de la cooperativa

Promoció dels mitjans de transport sostenibles i reducció dels desplaçaments

Digitalització i reducció en el consum de paper

Foment de la participació al projecte

Ser referents de sostenibilitat a la societat.

Promoció de l’educació i la formació ambiental

Col·laboració amb accions socials i ambientals

Mesura i reducció de la petjada ecològica.

Manual de bones pràctiques
Aquí trobareu el manual de bones pràctiques que hem elaborat des de la Cooperativa per guiar al nostre personal i als nostres usuaris i usuàries per establir accions i costums a cadascun dels nostres serveis. Aplicant aquestes mesures aconseguirem entre tots i totes esdevenir una Cooperativa més sostenible i respectuosa amb el medi ambient. A Incoop la SOSTENIBILITAT la reescrivim en majúscules.

El Projecte 10 passes per a la Sostenibilitat ha estat realitzat gràcies al finançament de l’Ajuntament de Barcelona. (enfortiment de l’economia Social i Solidària – Medi Ambient)