Actuacions d'orientació escolar en programes de segones oportunitats

El reptes d’aconseguir l’èxit educatiu i la lluita contra l’absentisme i l’abandonament escolar.

Què fem?

A través d’una atenció personalitzada duta a terme per professionals de l’educació donem eines, recursos i molta informació perquè l’estudiant sigui capaç de conèixer i poder escollir tot les propostes educatives que estan al seu abast. Assessorant-lo en el itinerari a seguir, fent que retrobi la motivació per continuar o començar un nou procés formatiu que li aportarà valor i  oportunitats de futur.

Creem espais de suport al centre educatiu i la família, connectant a tots els agents educadors. Teixint una xarxa que ens permet abordar cada cas des de tots els angles i amb tots els recursos disponibles de l’entorn.

Creiem que l'educació és un dret...

Tots els infants i joves mereixen una educació que els proporcioni el coneixement i les competències per construir trajectòries vitals exitoses.

Els nostres programes d’absentisme i els de segones oportunitats contribueixen, sigui quina sigui la seva procedència social, econòmica i/o cultural, que les persones puguin formar-se per afrontar una futura vida laboral amb èxit.

El nivell educatiu, poder adquisitiu i origen cultural de les famílies, la discontinuïtat en l’escolaritat expliquen el fracàs i l’abandonament escolar prematur (AEP), però també és determinant la rigidesa estructural del sistema, la falta de flexibilitat per a adaptar-se a les demandes dels nous temps i el desprestigi tradicional de la formació professional. Nosaltres volem canviar-ho.

 

Tracte a la persona

Els nostres professionals estableixen relació amb cada estudiant

Treball en xarxa

Coordinem l'actuació amb els centres i la resta de recursos educatius i socials del territori

Innovació

Revisem la nostres estratègies i actuacions per adaptar-les a una societat canviant

Projecte Propi

Cooperar per avançar és el projecte que pots instaurar a la teva escola per aconseguir-ho!

Què et podem oferir...

Som experts en arrencar projectes nous i experiències pilot

Al llarg de la nostra trajectòria són molts els projectes pilot i noves línies que hem desenvolupat de la mà d'alguns dels nostres clients. Estem connectats al món actual i no ens lliguen dogmes o poders polítics limitadors.

Programes d'educatius adaptat a les usuàries

Dissenyem programes i formacions adequades a les edats i condicionants socials del usuaris i usuàries a les que van dirigides, amb un component humà i emocional que contribueix a l'èxit de la nostra intervenció..

Implantar el nostre projecte de suport a Secundària Cooperar per Avançar

L'any 2019 vam dissenyar i iniciar el projecte que ajuda a adolescents amb dificultats en els estudis, amb manca d’hàbit, amb problemes socioeconòmics, familiars i nouvinguts, a assolir l’èxit escolar i a gestionar el temps lliure de manera saludable i educativa. Fins ara més de 15 escoles catalanes l'han implantat. Vols conèixer tots els detalls?

Implantar un programa al centre o al municipi per prevenir l'absentisme i l'abandonament escolar

Som experts en desenvolupar i gestionar sobre el terreny programes globals de vigilància i foment de l'escolaritat. Tant a nivell escolar com a nivell municipal (Viladecans, l'Hospitalet del Llobregat...) Connectant tots els recursos per tal de poder donar una resposta integral i personalitzada a cada alumne.

Portem l'educació en el nostre ADN

La nostra és una entitat que fa més de 30 anys que gestionem projectes educatius arreu del territori. Donant suport a l'escola i a l'administració precisament per lluitar contra el fracàs i l'abandonament escolar prematur.

Auditoria de projecte

Vols saber com millorar la intervenció en un projecte que ja tens en marxa? Amb la nostra auditoria sabràs els punts febles del projecte i quins canvis a fer per millorar-lo.

Contacta'ns i explica'ns...

Et donarem un pressupost sense compromís per cobrir les teves necessitats!